בשר

פאי רועים של אוהד

פאי רועים הוא מתכון מושלם למי שקצר בזמנים במטבח אבל רוצה מנה טעימה ומנחמת שקל מאוד להכין.
המנה מגיעה אלינו מהמטבח הבריטי-אירי וזו באמת מנה מנצחת, כי היא קלה להכנה, עשויה מחומרי גלם פשוטים ומעט שלבי הכנה, ולכן מתאימה גם למאותגרים במטבח. היא ללא גלוטן ולא דורשת שום אירגון מיוחד מראש. זו מנה אחת שיש בה חלבון ופחמימה, אפשר להגיש אותה בלי שום תוספת או להוסיף רק סלט.

לא יכולנו להשאיר את הפאי רועים שלנו שיגרתי. את הפירה שמעל הפאי אנחנו אוהבים סופר דופר קראנצ'י, כזה ששומעים בביס את הקרנצ'יות שלו ומוסיף מרקם נגיס למנה שהיא מאוד רכה. בתוך המתכון יחכו לכם שני טיפים מיוחדים שלא ראינו באף מתכון אחר שישדרגו לכם את המנה!
אז בלי להוסיף עוד שמן למחבת, לבשו סינרים, הכינו סכינים ובואו להכין איתנו את פאי הרועים של אוהד:

 

מצרכים:
גזר קצוץ דק
בצל קצוץ דק
שלושה גבעולי סלרי קצוצים דק
500 גר' בשר טחון (לפחות 25% שומן)
פפריקה מעושנת
בקבוק יין (חלק בשביל לשתות ממנו)
שלושה תפוחי אדמה גדולים
שמן זית

הוראות הכנה:
מחממים סיר על להבה בינונית עם מעט שמן זית ומוסיפים את הירקות הקצוצים פנימה. כשהם צרובים מוסיפים את הפריקה המעושנת ומעט מלח. מערבבים היטב ומוסיפים את הבשר. ממשיכים לטגן ולערבב עד שהבשר נפרד לחלוטין ומקבל צבע שחום. מוסיפים חצי בקבוק יין אדום ומבשלים עד שהיין מצטמצם כמעט לחלוטין. מעבירים למסננת ושומרים את הנוזלים!
טיפ חשוב מספר 1: אנחנו שומרים את הנוזלים של הבשר בשביל לתת לפאי את הקראסט בסוף.

מבשלים בסיר את תפוחי האדמה עד שהם רכים לגמרי. מועכים אותם לפירה עם מעט שמן זית ומעט ממי הבישול. טיפ חשוב מספר 2: מעבירים את הפירה במסננת לקבלת מרקם חלק במיוחד.

בשלב הזה אנחנו מניחים בתבנית פיירקס את תבשיל הבשר ומסדרים מעליו את הפירה. בעזרת מזלג יוצרים פסים לאורך הפירה ומכניסים לתנור על חום של 200 מעלות למשך כ-20 דקות, עד להשחמה של הפירה. מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים מלמעלה את הנוזלים של הבשר ששמרנו. מחזירים לתנור לצריבה נוספת על חום של 250 מעלות עד להשחמה וטורפים בזהירות כי זה לוהט!!!!

סרטון ומתכון באינסטרגם אפשר לראות כאן.