מצרכים
קילו קיצובים של בשר
(כל החתיכות שנשארו מקיצוב הבשר: שומן, חתיכות דקות, חלקים לעיסים יותר וכו'.
בקר, טלה, הכל הולך)
מלח ים
לימון אחד
300 מ"ל סיידר תפוחים
אופן ההכנה
- קוצצים את כל קיצובי הבשר לקוביות בגודל 3 ס"מ ומכניסים לתבנית אפייה.
- מוזגים לתוך התבנית סיידר תפוחים עד לכיסוי חצי גובה מהנתחים.
- להכנה במעשנה – מניחים את התבנית בתחתית המעשנה והיא תקלוט את כל טפטופי השומן והסיידר משאר הבשר במעשנה.
חשוב לערבב מדי פעם. - להכנה בתנור – מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
- פעם בחצי שעה מוסיפים מעט סיידר תפוחים ומערבבים למשך 3.5 שעות. לאחר 3.5 שעות מפסיקים להוסיף סיידר כדי שהנוזלים יצטמצמו.
- הסוכריות יהיו מוכנות כעבור בערך 4 שעות, לאחר שכל הבשר מתרכך.
- בהגשה כדאי לסחוט מיץ לימון מעל, כדי שיסתור מעט את השומניות של הבשר.