פרק 1 – הדבוראי ומגדל האבוקדו

התחנה הראשונה שלנו במסע להביא את הצלחת אל החווה – ביקרנו את עידו ודנה מרום-שחר ממושב קלחים שמגדלים דבורים ורודים דבש טעים, ואת משפחת הררי, במושב אשבול שמגדלת 6 זנים שונים של אבוקדו.

סביצ'ה בס ואבוקדו

מצרכים:

  • בס אחד מפולט
  • אבוקדו אחד
  • 2 גבעולים בצק ירוק
  • צ'ילי אחד
  • דייקון (צנון יפני) כ200 גרם
  • מיץ לימון
  • שמן זית 
  • מלח גס

הוראות הכנה:

  1. פורסים את הדג לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומתבלים במעט מיץ לימון ומלח גס
  2. פורסים את האבוקדו ומניחים מעל הדג
  3. קוצצים דק את הדייקון הצ'ילי והבצל הירוק ומערבבים עם מיץ לימון, שמן זית ומלח גס
  4. מניחים מעט מהסלט על כל פרוסת אבוקדו

חזה טלה ועגבניות

מצרכים:

  • חזה טלה אחד ללא עצם (כ500 גרם) 
  • חופן עגבניות שרי
  • חופן פלפלונים מתוקים
  • דבש אבוקדו 
  • מלח
  • מיץ לימון

הוראות הכנה:

  1. מניחים את הטלה בתבנית ומכניסים למעשנה או לתנור בחום של 140 מעלות למשך שעתיים
  2. מוציאים את הטלה ופורסים לקוביות בגדול 2 ס"מ
  3. מכניסים למחבת את העגבניות והפלפלונים וצורבים אותם מעל להבה גבוהה עד שהעגבניות מתחילות להגיר נוזלים
  4. מוסיפים את הטלה, הדבש, מיץ לימון ומעט מלח גס וממשיכים לבשל עד להסמכה של הנוזלים, כחמש דקות

צלעות בדבש

מצרכים:

  • 300 גרם שפונדרה פרוסה דק מאוד
  • 100 גרם תרד טורקי
  • 100 מ"ל מיץ קלמנטינות
  • 50 גרם דבש לוונדר

אופן ההכנה:

  1. מחממים ווק על להבה חזקה וצורבים בו את פרוסות הבשר 20 שניות מכל צד
  2. מוסיפים את מיץ הקלמנטינות והדבש ומבשלים עד להסמכה, כעשר דקות
  3. מוסיפים את התרד, מלח גס ומעט מיץ לימון, מערבבים היטב ומגישים

פופקורן מתוק

מצרכים:

  • 100 גרם גרגרי תירס לפופקורן
  • 80 גרם שומן בקר מזוקק/שמן זית
  • 50 גרם דבש
  • מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השומן המזוקק בסיר ביחד עם עם גרגרי הפופקורן ומכבים במכסה
  2. כשמתחילים לשמוע את הפופקורן מתנפח מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר 
  3. מנערים את הסיר כל 20 שניות. 
  4. מכבים את הלהבה כשקצב ניפוח הפופקורן יורד. 
  5. מעבירים לקערה. 
  6. מחממים את הסיר מחדש עם דבש ויוצרים את דבש המחומם על הפופקורן ומפזרים מעט מלח גס

פילה פולן

מצרכים:

  • נתח פילה (כ300 גרם) 
  • ענף מרווה
  • פולן (אבקני פרחים שנאספו מהכוורות) 
  • שמן זית 
  • מלח גס

הוראות הכנה:

  1. מחממים מחבת ברזל על להבה נמוכה עם מעט שמן זית 
  2. צורבים את הנתח מכל צדדיו, כל צד כ4 דקות, עד לצבע שחום ואחיד
  3. מוציאים מהמחבת ופורסים לפרוסות בעובי ס"מ 1
  4. שורפים מעל את המרווה ומנערים על הפרוסות
  5. מפזרים מעל פולן, מלח גס ומעט שמן זית

קרפצ'יו סינטה

מצרכים:

  • 200 גרם סינטה פרוסה דק
  • אבוקדו
  • חופן עלי כוסברה
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • הבנרו
  • חופן עלי חרדל
  • מלח גס
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • חצי רימון

אופן ההכנה:

  1.  מסדרים את פרוסות הסינטה על צלופן ומעליהן עוד צלופן
  2. בעזרת פטיש בשר משטחים את הפרוסות
  3. מסירים את הצלופן ומתבלים במיץ לימון
  4. קוצצים דק את האבוקדו, הכוסברה וההבנרו ומתבלים בשמן זית ומלח גס
  5. מניחים על כל פרוסת סינטה עלה חרדל ומעליו את הסלט ומגלגלים
  6. מתבלים כל פרוסה במיץ רימון