fbpx

קובי הבנרו

בתחנה השנייה ירדנו לערבה, לבקר את עופרה וקובי שמגדלים פלפלים חריפים אקסטרים.

עוף ג'מייקני

מצרכים:

  • עוף שלם
  • לימון אחד
  • מנגו אחד
  • רדיקיו אחד
  • קרוליינה ריפר אחד/10 גרם אבקת קרוליינה ריפר מיובש
  • שמן זית
  • מלח גס

הוראות הכנה:

  1. מגררים את הלימון לתוך מכתש ועלי/מעבד מזון. מוסיפים מלח גס, שמן זית ומיץ מחצי לימון
  2. בעזרת מספריים חותכים את העוף לאורך עצם הגב
  3. מורחים את העוף בראב שהכנו (כדאי להשתמש בכפפות)
  4. מחממים מחבת ברזל עם שמן זית על להבה נמוכה ומניחים את העוף כשהגב כלפי מטה
  5. מניחים מעל העוף עוד מחבת ברזל שתשמש כמשקולת
  6. לאחר 10 דקות הופכים את העוף ומחזירים את המשקולת
  7. חוזרים על התהליך עוד 3-4 פעמים, עד שהעוף צרוב משני הצדדים
  8. כדי לוודא שהעוף מוכן דוקרים אותו בעזרת סכין בירך, צמוד לעצם. אם הסכין יוצאת כשהיא רותחת העוף מוכן
  9. קוצצים דק את המנגו והרדיקיו, מתבלים בשמן זית, מיץ מחצי לימון ומלח גס

בריסקט, ריבת אננס והבנרו

מצרכים:

  • חצי קילו בריסקט מעושן
  • אננס אחד
  • קוקוס אחד
  • הבנרו טרי אחד
  • מלח גס
  • שמן זית

הוראות הכנה

  1. מקלפים את האננס וקוצצים אותו לחתיכות בגודל 1 ס"מ ומכניסים לסיר קטן/מחבת ברזל
  2. שוברים את הקוקוס ומוסיפים את מי הקוקוס לסיר
  3. קוצצים דק את ההבנרו ומוסיפים לסיר
  4. מדליקים להבה נמוכה מאוד ומבשלים במשך כשעה, עד שהאננס מתרכך והנוזלים מצטמצמים כמעט לגמרי
  5. פורסים את הבריסקט לפרוסות דקות וצורבים אותן על מחבת עם שמן זית עד להשחמה משני הצדדים
  6. מניחים מעט מהריבה על כל פרוסה ואוכלים

נתח קצבים צרוב

מצרכים:

  • נתח קצבים עבה אחד
  • שומר אחד
  • בצל סגול קטן
  • תפוז אחד
  • חצי קוקוס
  • פטרוזיליה
  • הבנרו טרי אחד
  • מלח גס
  • שמן זית

הוראות הכנה

  1. מגרדים את חצי הקוקוס בעזרת כפית ומניחים בתוך קערה
  2. קוצצים דק את הבצל, הפטרוזיליה, השומר וההבנרו ומוסיפים לקוקוס
  3. מגררים את התפוז וסוחטים את המיץ שלו ומוסיפים לקערה. מתבלים עם זמן זית ומלח
  4. מחממים מחבת ברזל עם שמן זית מעל להבה בינונית
  5. צורבים את הנתח מכל הצדדים עד להשחמה, כ3 דקות מכל צד
  6. פורסים את הנתח לפרוסות בעובי 1 ס"מ ואוכלים עם הסלט

עקרב ערבה ובולונז

מצרכים:

  • 5 פלפלי עקרב ערבה חצויים
  • 100 גרם בולונז או ראגו בשר
  • חצי אשכולית אדומה
  • מלח גס

הוראות הכנה:

  1. מניחים חצי כף בולונז בתוך כל חצי פלפל ומסדרים במחבת
  2. סוחטים את האשכולית מעל הפלפלים
  3. מניחים את המחבת מעל להבה חזקה מאוד עד שהנוזלים מצטמצמים
  4. מתבלים במלח גס, אוכלים ובוכים