fbpx

הרפתנית/גבנית

את שרון אנחנו מכירים כבר כמה שנים ונהנים תמיד מהיצירות שלה.

סבא וסבתא שלה היו מהמשפחות הראשונות במושב אביגדור, ופרה אחת שהם קיבלו בקום המושב, המשק התפתח לרפת עם 150 פרות, רובוט חליבה משוכלל המנטר את בריאות הפרות והרכב החלב, ומגבנה קטנה ונהדרת בה שרון מכינה גבינות טעימות בשיטות מסורתיות.

נאן עשבי תיבול

מצרכים
לבצק
150 גרם מחמצת
350 גרם קמח
150 גרם מים
50 גרם שמן זית
6 גרם מלח

לתערובת גבינות
200 גרם גבינת משק
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי נענע
חופן עלי אורגנו

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל המצרכים לבצק בקערה גדולה עד לתערובת אחידה ומניחים בצד לשעה
  2. לשים את הבצק במשך עשר דקות עד לקבלת בצק גמיש, מחלקים ל10 כדורים
  3. קוצצים דק את עשבי התיבול ומערבבים עם הגבינה
  4. מרדדים כל כדור לעובי של כחצי ס"מ, מניחים שתי כפות מתערובת הגבינה ועשבי התיבול על חציו התחתון של הכדור ומקפלים מעליו את הבצק
  5. מחממים סאג' או ווק הפוך מעל להבה חזקה, משמנים קלות בעזרת נייר מגבת ומניחים את הנאן מעליו עד להשחמה בצדו התחתון
  6. הופכים את הנאן ומשחימים את צדו השני

ירדן ברולה

מצרכים
1 גבינת ירדן
50 גרם סוכר רוזמרין

אופן ההכנה

  1. פורסים לחצי את הגבינה
  2. מפזרים מעל את סוכר הלוונדר
  3. מקרמלים את הסוכר בעזרת ברנר

סוכר רוזמרין

מצרכים
200 גרם סוכר
10 גבעולי רוזמרין

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הרוזמרין עם הסוכר
  2. מעבירים לצנצנת אטומה
  3. שומרים במקום חשוך למשך 10 ימים

אופק הבנרו טופי הדרים

מצרכים
1 גבינת אופק
100 גרם סוכר
50 גרם מיץ תפוזים
50 גרם שמנת
10 פלפלי הבנרו

הוראות הכנה

  1. מחממים בסיר קטן את השמנת ומיץ התפוזים עד לסף רתיחה
  2. מחממים את הסוכר במחבת מעל להבה בינונית עד שהוא מתקרמל
  3. יוצקים בזהירות את השמנת והתפוזים לתוך הקרמל, ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך
  4. קוצצים את הגבינה דק ומערבבים עם הטופי
  5. מורידים את חלקו העליון של כל פלפל וממלאים בתערובת הגבינה והטופי

בוראטה מזויפת
4 מנות

מצרכים
2 כדורי מוצרלה גדולים
גרידה מתפוז אחד
חצי צ'ילי אדום קצוץ דק
200 גרם גבינת משק
מלח גס

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הגבינה עם המלח, גרידת התפוז והצ'ילי
  2. מכניסים את כדורי המוצרלה לסיר עם מים חמים (50-60 מעלות)
    -את השלבים הבאים חשוב לעשות במהירות כדי שהמוצרלה תישאר גמישה-
  3. מוציאים כדור אחד ובעזרת מערוך מרדדים אותו על משטח נקי לעובי של חצי סנטימטר
  4. מניחים כף גדושה מתערובת הגבינה במרכז המוצרלה וסוגרים בעדינות את השוליים מעל ל
  5. חוזרים על התהליך עם שאר הכדורים

חלומי מעושנת עם חלת דבש
2-3 מנות

מצרכים
300 גרם גבינת חלומי
100 גרם חלת דבש
כלי אידוי מבמבוק
ענפי אבוקדו יבשים
בוקצ'וי

אופן ההכנה

  1. חותכים את החלומי לרצועות ומניחים במתקן האידוי
  2. מניחים את ענפי האבוקדו בתחתית סיר ומדליקים אותם
  3. מניחים את מתקן האידוי מעל הסיר, מדליקים להבה נמוכה ומשאירים כך למשך עשר דקות
  4. מחממים סיר עם שמן לטמפרטורה של 180 מעלות ומטגנים את החלומי עד להזהבה
  5. חותכים קובייה מחלת הדבש, מניחים מעל קוביית חלומי ועוטפים עם עלה בוקצ'וי

סלק חמאה

מצרכים
1 סלק גדול
1 חציל גדול
מלח
פלפל שחור
100 גרם חמאה
ענף מרווה
חצי לימון
1 גבינת עינת

אופן ההכנה

  1. שורפים את החציל על אש גלויה עד שהשכבה החיצונית משחירה לגמרי
  2. מכניסים למעבד מזון וטוחנים במהירות נמוכה תוך כדי זילוף שמן זית
  3. מוסיפים מלח ופלפל
  4. פורסים את הסלק לפרוסות דקות ככל האפשר
  5. מסדרים חצי מפרוסות הסלק ומניחים מעל כל פרוסה כף קרם חציל וכף גבינת עינת
  6. מניחים מעל פרוסת סלק נוספת
  7. ממיסים את החמאה במחבת מעל להבה חזקה עד להשחמה
  8. מוסיפים את ענף המרווה ומיץ מחצי לימון
  9. מערבבים עד לקבלת רוטב הומוגני
  10. יוצקים את רוטב החמאה מעל לסלקים