קינוחים

קראמבל תפוחים מקורמלים

נתחיל באזהרה קטנה לגבי המתכון הזה, הוא כל כך טעים שלא בטוח שתגישו אותו למישהו. רוב הסיכויים שתחסלו לפחות חצי בעצמכם לפני שהמנה תגיע לשולחן 🙂

מצרכים

  • חצי קילו קמח
  • 200 גר' סוכר
  • 150 מ"ל שמן זית
  • 2 ביצים
  • תערובת תבלינים: 2 גרגרי ערער, 2 גרגרי פלפל שחור, 2 גרגרי פלפל אנגלי, חצי כפית זרעי כוסברה, חצי כפית זרעי שומר, 3 עלי קפיר ליים, קמצוץ אגוז מוסקט, קמצוץ קינמון- לכתוש הכל היטב
  • 6 תפוחי גראן סמית
  • 200 גרם סוכר
  • תפוז דם אחד
  • 400 מ"ל מים

אופן ההכנה

  1. אנחנו מתחילים בהכנת הבצק, אפשר בהחלט להכין את כל הבצק בקערה ולא על השיש כמו שאנחנו עושים בסרטון.
  2. מערבבים קילו קמח, חופן תערובת סנגריה וחופן נדיב של סוכר ביחד עם שני ביצים ועוד 3 חלבונים.
  3. מוסיפים 200 גרם שמן וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת סמיכה אך מוצקה.
  4. משטחים את התערובת לשכבה דקה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך איקס דקות.
  5. מקלפים 6 תפוחי עץ וחותכים לרבעים.
  6. את תפוחי העץ צורבים קצת בסיר או במחבת עמוקה ועליהם מוסיפים חצי קילו סוכר וליטר מיים וסוחטים חצי תפוז דם אל תוך התערובת.*אנחנו בכוונה לא עושים פה קרמל קלאסי ומוסיפים אליו את תפוחי העץ כי אנחנו רוצים שהתפוחים כן יקבלו חום ישיר מהמחבת – הצריבה תיתן עוד מרקם בביס.*
  7. לאחר שהתפוחים התרככו – כ15-20 דקות בישול אנחנו מוציאים את התפוחים מהנוזל ומנמיכים את האש כדי לצמצם את הקרמל והנוזלים הנותרים לרוטב סמיך.
  8. מניחים את תפוחי העץ בכלי ההגשה, שוברים מעל את עוגית התבלינים הענקית שהכנו ולסיום מוזגים את הרוטב מעל הכל.

 

ניתן להכין את הכל מראש ואז – כשבאים האורחים – לחמם את הרוטב ולמזוג – רצוי מולם 🙂