נתחיל באזהרה קטנה לגבי המתכון הזה, הוא כל כך טעים שלא בטוח שתגישו אותו למישהו. רוב הסיכויים שתחסלו לפחות חצי בעצמכם לפני שהמנה תגיע לשולחן 🙂
מצרכים
- חצי קילו קמח
- 200 גר' סוכר
- 150 מ"ל שמן זית
- 2 ביצים
- תערובת תבלינים: 2 גרגרי ערער, 2 גרגרי פלפל שחור, 2 גרגרי פלפל אנגלי, חצי כפית זרעי כוסברה, חצי כפית זרעי שומר, 3 עלי קפיר ליים, קמצוץ אגוז מוסקט, קמצוץ קינמון- לכתוש הכל היטב
- 6 תפוחי גראן סמית
- 200 גרם סוכר
- תפוז דם אחד
- 400 מ"ל מים
אופן ההכנה
- אנחנו מתחילים בהכנת הבצק, אפשר בהחלט להכין את כל הבצק בקערה ולא על השיש כמו שאנחנו עושים בסרטון.
- מערבבים קילו קמח, חופן תערובת סנגריה וחופן נדיב של סוכר ביחד עם שני ביצים ועוד 3 חלבונים.
- מוסיפים 200 גרם שמן וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת סמיכה אך מוצקה.
- משטחים את התערובת לשכבה דקה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך איקס דקות.
- מקלפים 6 תפוחי עץ וחותכים לרבעים.
- את תפוחי העץ צורבים קצת בסיר או במחבת עמוקה ועליהם מוסיפים חצי קילו סוכר וליטר מיים וסוחטים חצי תפוז דם אל תוך התערובת.*אנחנו בכוונה לא עושים פה קרמל קלאסי ומוסיפים אליו את תפוחי העץ כי אנחנו רוצים שהתפוחים כן יקבלו חום ישיר מהמחבת – הצריבה תיתן עוד מרקם בביס.*
- לאחר שהתפוחים התרככו – כ15-20 דקות בישול אנחנו מוציאים את התפוחים מהנוזל ומנמיכים את האש כדי לצמצם את הקרמל והנוזלים הנותרים לרוטב סמיך.
- מניחים את תפוחי העץ בכלי ההגשה, שוברים מעל את עוגית התבלינים הענקית שהכנו ולסיום מוזגים את הרוטב מעל הכל.
ניתן להכין את הכל מראש ואז – כשבאים האורחים – לחמם את הרוטב ולמזוג – רצוי מולם 🙂