נשאל אתכם שאלה אמיתית: יש משהו יותר טעים ומנחם מקבב עסיסי, נח בתוך הרי טחינה ועגבניות בתוך פיתה?
המון אנשים בוחרים לקנות קבב מוכן ולצלות על המנגל, אבל אנחנו בקרנבל אוהבים לטפל בבשר שלנו בעצמנו, להתפנק ולפנק, להשקיע ולהנות מהאוכל. אז קבלו מתכון פשוט, קל וזריז לקבב הכי טעים שאכלתם אי פעם.
טיפ חשוב: מומלץ לשפד ולמנגל עם שיפודי מתכת, גם כי ככה אנחנו שומרים על הסביבה וגם שיפוד המתכת מוליך את החום וכך כל הבשר מתבשל באופן אחיד, כולל בחלקו הפנימי.
מצרכים:
500 גרם בשר טחון שמן – 35% שומן
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
צ'ילי ירוק אחד
חצי בצל לבן
חצי בצל סגול צלוי
עגבניה צלויה
15 גר' מלח גס
הוראות הכנה:
קוצצים דק את כל הירקות ומערבבים עם הבשר והמלח. לשים את הבשר היטב במשך כעשר דקות עד שהחלבונים ומסדרים על השיפודים. שומרים במקרר עד שרוצים לצלות אותו, לפחות חצי שעה.
צולים על גחלים לוחשות עד שהקבב צרוב היטב משני הצדדים וטורפים!
נ.ב
לפני שתשפדו ותפתחו מנגל אנחנו ממליצים להסתכל בסרטון שלנו: איך מסדרים גחלים ומדליקים מנגל בקלי קלות.