מצרכים
קילו זנב שור
חופן עלי דפנה
שישה גרגירי ערער
בלנד פלפלים
מלח ים
חופן תרד טורקי
שש תאנים
שברי פיסטוק
אופן ההכנה
- מבשלים בסיר את הזנב, עלי דפנה, גרגירי הערער, בלנד הפלפלים ומלח ים, כ-3.5 שעות עד שהבשר נושר מהעצם.
- מוציאים מהסיר ומפרידים את הבשר מהעצמות.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומחלקים את הבשר לשניים.
- פורסים ניילון נצמד על תבנית אינגליש קייק.
- מפזרים שברי פיסטוק על תחתית התבנית.
- מכניסים חצי מכמות הבשר לתבנית ומעבירים למקרר.
- חולטים את התרד וחוצים את התאנים.
- מסדרים שכבת תרד על הבשר ומפזרים את התאנים על התרד.
- מניחים את הבשר ששמרנו בצד מעל התאנים ומהדקים.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עם משקולת מעל התבנית למשך לילה.
- מוציאים את הניילון בעדינות, הופכים ופורסים.