בשר

טרין זנב שור ותאנים

מצרכים

קילו זנב שור
חופן עלי דפנה
שישה גרגירי ערער
בלנד פלפלים
מלח ים
חופן תרד טורקי
שש תאנים
שברי פיסטוק

אופן ההכנה

  1. מבשלים בסיר את הזנב, עלי דפנה, גרגירי הערער, בלנד הפלפלים ומלח ים, כ-3.5 שעות עד שהבשר נושר מהעצם.
  2. מוציאים מהסיר ומפרידים את הבשר מהעצמות.
  3. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומחלקים את הבשר לשניים.
  4. פורסים ניילון נצמד על תבנית אינגליש קייק.
  5. מפזרים שברי פיסטוק על תחתית התבנית.
  6. מכניסים חצי מכמות הבשר לתבנית ומעבירים למקרר.
  7. חולטים את התרד וחוצים את התאנים.
  8. מסדרים שכבת תרד על הבשר ומפזרים את התאנים על התרד.
  9. מניחים את הבשר ששמרנו בצד מעל התאנים ומהדקים.
  10. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עם משקולת מעל התבנית למשך לילה.
  11. מוציאים את הניילון בעדינות, הופכים ופורסים.