בשר

צ'אכסטרמה סצ'ואן קפה

מצרכים

נתח צ'אך (כ-1.5קילו)
בריין 3%, בכמות שתספיק לכיסוי הנתח
ראב סצ'ואן קפה
דבשסמי

אופן ההכנה

  1. מכניסים את נתח הצ'אך לבריין 3% בתוך כלי סגור למשך שבעה ימים.
  2. מוציאים מהנוזל, מייבשים היטב ומפזרים ראב סצ'ואן קפה מכל הצדדים.
  3. מכניסים למעשנה על חום של 120 מעלות משך 5 שעות.
  4. מקררים, פורסים דק ואוכלים בתוך לחמניה עם רוטב דבשסמי וצ'ילי ירוק. או ככה בלי כלום.

הטיפ שלנו:
השרייה בבריין (תערובת של מים ומלח בריכוזים משתנים) גורמת לכך שהבשר יכול לאגור בתוכו מים ותוספת זו מפצה על אובדן חלק מהנוזלים במהלך הבישול. כתוצאה מכך, הבשר יהיה עסיסי יותר.