עלינו למושב שרונה לבקר את משפחת נוי ממשק שבעת המעיינות ואת יואב ממשק באר.
משפחת נוי מגדלים פרות במרעה חופשי, מרביעים פרות מזן הוואגיו היפני ומטפחים מטע עצי זית ממנו הם מפיקים שמן זית משובח.
יואב באר הוא דור שלישי לשושלת מגדלי צאן, ואין שום חיבור של מילים שנכתוב שיתאר כמה שאתם רוצים שהוא יהיה חבר שלכם גם!
מכסה אנטריקוט וואגיו עם כרישה ושומר
מצרכים
- 1.5 מכסה אנטריקוט וואגיו מעושן
- כרישה אחת
- שומר אחד
- צ'ילי אדום אחד
- צ'ילי ירוק אחד
- מלח גס
- שמן זית
הוראות הכנה
פורסים גס את הירקות
פורסים לקוביות את מכסה האנטריקוט
מחממים ווק עם שמן זית מעל להבה חזקה
מכניסים את הכל ביחד ומתבלים במלח גס
מקפיצים ומערבבים את הווק עד לצריבה של הירקות והבשר
מורידים מהאש ואוכלים
פיקאניה ופלפל ורוד
מצרכים
נתח פיקאניה מעושן
פלפל ורוד
מלח גס
הוראות הכנה
צורבים את הפיקאניה על מחבת ברזל לוהטת או גריל משני הצדדים
פורסים דק מאוד
מתבלים במלח גס ובפלפל ורוד
צ'אכפצ'יו
מצרכים
200 גרם צ'אך וואגיו
חצי לימון חתוך דק
חצי הבנרו
סברס סגול
מלח גס
שמן זית
הוראות הכנה
כותשים במכתש ועלי את הסברס,הלימון וההבנרו עד לקבלת רוטב אחיד
פורסים דק את פרוסות הצ'אך
מכסים הצלופן ודופקים את הפרוסות בעזרת פטיש בשר
מסירים את הצלופן ומתבלים במלח גס ובשמן זית
מורחים את הרוטב על הבשר
שיפוד טלה
מצרכים
200 גרם חזה טלה חתוך לקוביות
אשכול עגבניות שרי
חצי בצל סגול
סומק
שמן זית
מלח גס
הוראות הכנה
קוצצים את הבצל לפרוסות דקות ומתבלים עם סומק ומלח גס
צורבים את השרי על גחלים
משפדים את הטלה על שיפוד ברזל וצולים מעל אש עד להשחמה מכל הצדדים
מערבבים את השרי, הבצל והטלה עם מעט שמן זית ואוכלים
כבד טלה על גחלים
מצרכים
200 גרם כבד טלה
200 גרם כרוב ניצנים טרי
מלח גס
שמן זית
הוראות הכנה
חותכים לחצי את הכרובים וצורבים אותם במחבת ברזל עד להשחמה
פורסים את הכבד לפרוסות דקות וצורבים ישירות על הגחלים, 20 שניות מכל צד
חותכים את הכבד, מערבבים עם הכרובים ועם מלח גס ושמן זית
טרטר לב טלה
מצרכים
לב טלה
רבע הבנרו קצוץ דק
פטרוזיליה קצוצה דק
מיץ לימון
שמן זית
מלח גס
הוראות הכנה
מנקים את הלב מרקמות חיבור וקוצצים דק
מערבבים עם הפטרוזיליה וההבנרו
מתבלים עם מיץ לימון, שמן זית ומלח גס