בשר, כריכים

כריך כבד אווז וריבת בצל ושומר

אני יכול לספר לכם שכשצילמנו את הכריך הזה, כל הנוכחים בחדר חיכו בערגה לרגע בו המצלמה תעצור כדי לזלול את המנה הזאת.

הריח של הריבה הזאת במהלך בישול כל כך מגרה והכבד אווז… טוב, אתם ,תדעו ממש בקרוב 🙂

מצרכים

לריבה:
חצי שומר גדול
חצי בצל סגול
1 צ'ילי אדום
200 מ"ל יין אדום
100 גרם סוכר

פרוסות כבד אווז- חשוב שהפרוסות לא יהיו עבות מדי כדי שיהיו עשויות גם מבפנים
סוכר לקירמול
עירית קצוצה

אופן ההכנה:

פורסים דק ככל האפשר את הצ'ילי, השומר והבצל.
מחממים מחבת או סיר על אש גבוהה עם הירקות בפנים כדי להתחיל לקרמל את הסוכרים שבהם.
מוסיפים את היין ונותנים לאלכוהול לבעור.
מוסיפים את הסוכר ומצמצמים עד למרקם של ריבה סמיכה.

הדרך הכי טובה לבדוק היא לשמור צלחת בפריזר ולשים עליה את הריבה. כך היא תתקרר מיד ונדע מה המרקם שלה כשהיא בטמפ' החדר.

מחממים מחבת ברזל וצורבים את פרוסות כבד האווז עליה (אין צורך בשמן נוסף 😜)
הופכים את הכבד וצורבים אותו מצידו השני.
פורסים בגט ומניחים כמות נדיבה של הריבה עליו. מעל הריבה מניחים את כבד האווז, מפזרים מעליו סוכר ומקרמלים. מעבר למתיקות, זה יצור שכבה פריכה של קרמל שתיתן קראנץ'.
מפזרים עירית ודופקים ביס