Uncategorized, קינוחים

 ג'לי קפה ויאטנמי

אם אתם מחפשים קינוח פרווה, מתוק במידה הנכונה וסוגר פינה, זה המתכון בשבילכם.

פעם מישהו אמר לאוהד שבא לו קפה בסוף הקרנבל, מי שעבר את הקרנבל יודע שאין בקיבה מקום באמת לקפה אבל אוהד לקח את האתגר והכין ג'לי קפה ויאטנמי, קינוח קליל ולא כבד, שבא בול בסוף ארוחה טובה.

היתרונות בקינוח הזה שהוא פרווה, ללא גלוטן, מתאים לנישנוש קל וסוגר את הפינה של משהו מתוק. ג'לי בטעמים בעיקר של פירות, זה קינוח נפוץ במטבח הויאטנמי, קינוח מרענן, טעים, לא מתוק מידי וסופר קל להכנה!

אז אם לא הספקתם לעשות חופשת קיץ במזרח, תכינו את הסיר ובואו להכין איתנו ג'לי קפה ויאטנימי.

מה צריך:
לשכבה של הקפה-
50 גרם קפה שחור
500 מ"ל מים
20 גרם ג'לטין
לשכבה של הקרם קוקוס-
500 מ"ל קרם קוקוס
100 גרם סוכר
20 גרם ג'לטין

מה עושים:
שכבת קפה:
בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין עם שתי כפות מים ומניחים בצד. בסיר קטן מחממים את המים והקפה ומביאים לרתיחה. מסננים דרך מסננת דקה מאוד/חיתול בד ומערבבים עם הג'לטין. יוצקים לתבנית ומניחים במקרר עד להתמצקות מלאה.
שכבת קוקוס:
בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין עם שתי כפות מים ומניחים בצד. בסיר קטן מחממים את הקרם קוקוס עם הסוכר ומביאים לרתיחה. מערבבים עם הג'לטין וממתינים עד שיתקרר מעט. יוצקים על שכבת הקפה ומקררים במקרר עד להתמצקות מלאה. חותכים לקוביות ומגישים, בתאבון!

Related Posts