דג במלח זאת מנה יפייפיה ומרשימה בטירוף עם מעט מאוד מאמץ שמאוד מתחברת לסגנון הבישול שלנו בקרנבל של בשר.
פחות מתאים להעמיס על הבטן שחם כל כך אז הנה מתכון למשהו קליל וטעים, במינימום עבודה. מומלץ להכין לארוחת ערב שבה רוצים להרשים את האורחים במיוחד.
איך זה עובד?
1.המלח יוצר קליפה קשה שסוגרת את כל הלחות והטעמים בפנים במהלך האפייה, המלח מתקשה ויוצר מין “תנור אישי” קטן לדג. הקליפה הזו שומרת על חום ולחות באופן שווה – זה מה שהופך את הבשר לרך ועסיסי במיוחד.
2.המלח לא חודר לדג יותר מדי
אז לא לדאוג – הדג לא יוצא מלוח! העור של הדג והלחות שבתוך המלח יוצרים מעין “חיץ” שמונע מהמלח לחדור לבשר עצמו. הטעם מתקבל עדין ומאוזן.
3.הלחות של הדג והחלבון שבחלבון הביצה עוזרים למלח להתקשות.
חלבון הביצה עוזר למלח להפוך למעין בטון אפוי שמתפצח בחתיכות גדולות אחרי האפייה.
4.ריח הדג לא מתפשט בכל הבית
אחד היתרונות – בגלל שהדג עטוף, פחות ריח משתחרר, מה שהופך את זה למנה נעימה גם למי שפחות אוהב ריח של דגים.
תחממו את התנור ובואו להכין איתנו דג במלח!

מה צריך:
לברק אחד, בלי הבטן
חופן עגבניות מיובשות
חופן משמשים טריים
כמה גבעולי טימין
שמן זית
חצי קילו מלח גס
חצי קילו מלח דק
חלבונים משלוש ביצים
מים לפי הצורך
עלי תות עץ (אפשר להחליף בעלי גפן או מנגולד)
מה עושים:
קוצצים גס את העגבניות המיובשות והמשמשים ומערבבים עם הטימין, קצת מלח ושמן זית ומכניסים לתוך הבטן של הדג.
מערבבים את המלח הגס והדק עם החלבונים ומעט מים עד לקבלת תערובת לחה ויציבה. מניחים 1/3 מהתערובת על תבנית אפייה עם נייר אפייה. עוטפים את הדג בעלים ומניחים על המלח. מכסים את הדג בשאר תערובת המלח ומכניסים לתנור בחום של 190 מעלות למשך חצי שעה. מוציאים נותנים לו רבע שעה נוספת להתקרר. שוברים את המלח ומפרקים בזהירות. מוציאים את הדג מהעלים ואוכלים.
בתיאבון!!!
דג במלח