כבר שנה וחצי שאנחנו חיים במציאות מורכבת של מלחמה ולצערנו עדיין יש חטופים בעזה והמצב לא פשוט, אז שבחג שהוא מריר כל כך, החלטנו להעלות מתכון מתוק ומנחם שהוא טייק אוף על קינוח יפני קלאסי.
המתכון הזה מעולה גם לצליאקים או נמנעים מגלוטן והוא על הדרך גם קינוח מושלם לפסח. מוצ׳י הוא קינוח יפני, מתוק וקליל, אחד שיתיישב לכם בול אחרי שאכלתם את כל האוכל הכבד שהיה בשולחן החג ויסגור לכם פינה של משהו מתוק.
מבטיחים שאין הרבה עבודה, כל מה שצריך זה מיקרוגל, קערה שמתאימה למיקרוגל וניילון נצמד. אז קחו מתכון קליל למשהו מתוק וכייפי שכל אחד יכול להכין. מוצ׳י פצפוצי אורז ונוטלה!
מרכיבים:
למילוי:
100 גרם פצפוצי אורז
100 גרם נוטלה
למוצ'י:
100 גרם קמח אורז דביק (ועוד קצת לקימוח)
40 גרם סוכר
180 מ"ל מים
מה עושים:
מערבבים בקערה את הנוטלה ופצפוצי האורז ומניחים על נייר אפייה. מגלגלים לגליל ושומרים במקרר.
שמים בקערה את הקמח הדביק והסוכר ומוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת מרקם דליל. מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למיקרו לדקה. מוציאים ומערבבים (המרקם יתחיל להיות גושי ומוזר, לא לפחד) ומחזירים לעוד דקה. חוזרים על התהליך עוד פעם עד לקבלת בצק במרקם דביק.
מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. משטחים למלבן בעובי של כסנטימטר ומניחים את גליל פצפוצי האורז שהכנו קודם מלמעלה. עוטפים אותו בבצק ונותנים לו להתייצב.
חותכים לפרוסות בעובי של בערך שני סנטימטר ואוכלים.
בתיאבון (: