בלי ששמנו לב, הקיץ הגיע וחם לנו ממש, אז המתכון הבא הוא בדיוק מה שצריך בחום הזה – מרענן, קליל וקר – גספצ'ו קלוי.
קחו אנקדוטה מעניינת על הדרך: בגספצ'ו יש נוגדי חמצון מהעגבניות שבהן יש ליקופן, ויטמין c מהפלפל ומלא סיבים תזונתיים מהירקות. בשילוב עם קצת חומץ, הגענו למתכון הכי בריא שהיה כאן!
אנחנו ממליצים להגיש את הגספצ'ו בכוס של שוט ולקשט עם קצת שמן בצל שרוף שיעמיק את הטעם ויראה מדהים.
אפשר להשתמש בגספצ׳ו בתור ״מרענן חך״ בין מנות בארוחה גדולה, כמו שאנחנו מרעננים לכם את החך בקרנבל של בשר בין המנות.

מה צריך:
חמש עגבניות בשלות מאוד
10 פלפלים מתוקים קטנים
2 מלפפונים
1 בצל סגול
1 צ'ילי אדום
2 שיני שום
150 מ"ל שמן זית
20 מ"ל חומץ
מלח
מה עושים:
קולים את הפלפלים מעל להבה ומכניסים לכלי סגור עד שיתקררו ואז מקלפים אותם. קוצצים גס את כל הירקות ומכניסים לבלנדר ביחד עם 100 מ"ל שמן זית וטוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק.
מעבירים לקערה ומוסיפים את החומץ והמלח. מוסיפים את שאר שמן הזית תוך כדי בחישה מהירה.
מוזגים לכוסות ומקשטים בזסט לימון, ירקות קצוצים דקדק ושמן בצל שרוף
בתיאבון (: