אנחנו מקווים שעדיין לא ערכתם קניות לסדר פסח. יש עוד מתכון אחד מטריף עם מעט עבודה וכמעט בלי כלים לשטוף! ממש בהמשך הפוסט מחכה לכם מתכון של תבשיל בסיר אחד, לשולחן החג.
נכון, אנחנו יודעים שלא כולם אוכלים אורז בחג, אבל אוהד חצי פרסי ויש לנו גם חצי עיראקיות בצוות הקרנבל ואלו עדות שנושמות אורז (לא רק) בחג. הרכבנו לכם מתכון שלוקח השראה מבוכרה ורוסיה, אבל עם נגיעה שלנו, שהופכת את האושפלאו ליותר מעוד תבשיל.
אם אתם עוקבים אחרי הסטורי של אוהד, אתם בטח יודעים שהוא מעלה כל יום כמעט בסטורי שלו 'פריחה יומית', לרוב צמחים ופרחים שאפשר לבשל איתם ולהכין מטעמים. חג האביב מביא עימו את הפריחה לצד חילופי העונות ובמתכון האושפלאו הדרים השתמשנו בפרחי תפוזי חושחש. ידעתם שמפיקים מניצני פריחת פרחי ההדרים מי זהר? למי שלא מכיר, מי זהר זו תמצית משמשת בעיקר כתבלין שמשתמשים בה לרוב בהכנת מעמולים. התמצית בעלת ריח הדרים חזק וטעם מעט מתוק. פריחת ההדרים היא מאוד עונתית וכדאי לנצל אותה. היא מוסיפה ארומה עדינה מאוד לסיר, שאותה אנחנו מחזקים עם זסט תפוז.
לפני שנתחיל:
אסור לוותר על בשר ושומן טלה באושפאלו!
אנחנו חוזרים: אסור לוותר על בשר ושומן טלה באושפלאו!
הסיבה העיקרית שאנחנו מתחילים את הטיגון עם שומן טלה היא האפקט של הטעם. הטיגון הראשוני משחים את הבשר ומוסיף טעמים, והשומן שנמס יעטוף את כל הירקות וגרגרי האורז ויעזור למרקם אחיד.
אז בלי עוד מילים מיותרות, תכירו את האושפלאו האביבי של הקרנבל.
רכיבים:
- 150 גרם בשר ושומן טלה
- בצל אחד גדול קצוץ
- שלוש שיני שום קצוצות
- 3 גזרים פרוסים למקלות
- מלא צנוברים, זה טעים
- חופן צימוקים
- כף שטוחה מלח גס
- זסט מחצי תפוז
- פריחת הדרים (אופציונלי ומוסיף המון!)
- חצי קילו פרגיות פרוסות
- 2 כוסות אורז
- 3 כוסות מים
אופן ההכנה:
קוצצים דק 150 גרם בשר ושומן טלה (לא, אי אפשר להחליף אותו, זה לא יהיה אותו הדבר), מטגנים בסיר רחב על להבה בינונית עד שהבשר משחים והשומן נצרב. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה, מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הגזרים, צנוברים, מלח, זסט תפוז ופרחי הדרים ומערבבים היטב. מוסיפים את הפרגיות ושוב מערבבים. מוסיפים את האורז ונחשו מה? שוב מערבבים! חשוב לוודא שכל גרגירי האורז יפרדו אחד מהשני, ככה לא יהיו גושים. מוסיפים את המים הרותחים ומכסים את הסיר, מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
מכבים את האש ונותנים לסיר עוד 10 דקות מנוחה. בעזרת מזלג מאווררים את האושפלאו.
יש גם סרטון הכנה למתכון באינסטגרם שלנו, כנסו לראות ממש כאן.