שמחה רבה, שמחה רבה, אביב הגיע ופסח בא.
אנחנו באפריל ופסח מתקרב בצעדי ענק, השנה חג פסח קצת מורכב עם כל מה שמתרחש במדינה, אבל עדיין צריך לציין את החג ולהאכיל אנשים, גם רצוי שזה יהיה באוכל טעים ובמינימום מאמץ.
השנה דאגנו לכם לתפריט שלם לקראת החג, הצבעתם בסקר והחלטתם שהמתכון הראשון שיעלה כאן הוא שוק טלה בממרח לימונים כבושים.
מי שביקר בקרנבל של בשר, יודע שאנחנו לא אוהבים לבזבז מקום בקיבה על פחמימות ושמים דגש על הבשר ומי שלא ביקר בקרנבל, למה אתם מחכים?
מצרכים:
1 שוק טלה
250 גרם ממרח לימונים כבושים
הכנה:
פורסים נייר כסף על משטח עבודה ומעליו שמים נייר אפייה. מניחים את השוק על נייר האפייה ובעזרת סכין חדה חורצים את השוק חריצים עמוקים לכל האורך. מתבלים במלח ופלפל שחור ומורחים את הלימונים הכבושים על השוק מכל הכיוונים.
עוטפים את השוק בנייר אפייה בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 190 מעלות למשך חמש שעות.
אחרי 5 שעות הבשר יתפרק ויפול מעל העצם כשתפתחו את העטיפה וזו מנה הצגה לשולחן החג בכלום עבודה!!!
ספרו לנו איך יצא. אפשר גם סתם תמונה.
בתאבון!