לקראת חג המנגל הלאומי, קבלו מתכון חדש של מרינדה לשיפודי ירקות ובשר, שתשדרג לכם את כל השיפודים, בשר, ירקות או שיפודי גם וגם. לפני הכל אם לא ראיתם את הפוסט שלנו לאיך להדליק מנגל כמו שצריך, כנסו לפה!
הוא יעזור לכם להכין על האש באפס מאמץ ובלי עבודת ניפנוף קשה.
כמי שחיים ונושמים לבשר, רצינו לספר לכם ששיפודי ברזל ולא עץ, טובים יותר לצליית בשר. שיפודי הברזל מוליכים חום וכך הבשר נצלה באופן אחיד גם מבפנים, יתרון נוסף הוא שהשיפוד לא נשרף וכך הצלחנו להישאר קצת יותר אקולוגים ולשמור על הכדור.
אנחנו ממליצים להגיש שיפודי ירקות לצד שיפודי הבשר או לשלב את הירקות עם הבשר, כי זה טעים, עוזר לעיכול ומונע מאיתנו להתמלא מפחמימות ריקות.
טיפ חשוב: הירקות שאתם רוצים לשלב עם הבשר, צריכים להיות מותאמים. הכוונה שהצלייה שלהם צריכה להיות מהירה כמו של הבשר – למשל פטריות, לימון, כרישה, בצל ותירס.
אין צורך להשרות את הירקות או הבשר במרינדה, אלא להבריש את השיפודים בזמן שהם מונחים על המנגל. אתם יכולים להכין את המרינדה בבית ולאחסן בצנצנת, להצטייד במברשת ולצאת אל השטח למנגל בהנאה.
טיפ חשוב 2: לא לשכוח להציע בירה קרה מאד למי שממנגל. כך תהיו הראשונים לאכול.
מצרכים והוראות הכנה למרינדה לשיפודי ירקות:
1 גבול בצל ירוק
1 גבעול למון גראס
1 שורש ג'ינג'ר (באותו גודל של הלמון גראס)
1 צ'ילי אדום
מיץ מחצי לימון
חצי כפית מלח גס
75 מ"ל שמן זית
מכניסים את כל המרכיבים מלבד השמן למכתש ועלי (או למעבד מזון) וכותשים עד לקבלת משחה. מזלפים לאט את השמן ליצירת אמולסיה.
בעזרת מברשת מורחים על השיפודים במהלך הצלייה.
בתאבון!