המתכון הבא שלנו הוא פחמימה חמימה וטעימה, שתעשה לכם טוב בבטן ובלב ומכינים אותה ממש בקלות על מחבת.
לחם המחבת שלנו הוא בעצם בצק של פוקאצ׳ה והמתכון המקורי אליו נמצא ב״ספר של בשר״. זה מתכון סופר קליל וטעים, בצק שמרימים בדקה ובלי מאמץ, אין זמן התפחה ארוך. כיף לנגב איתו רטבים/ ממרחים ואפשר להכין איתו אחלה של כריך/ ביס מפנק ומנחם.
אנחנו אוהבים לפנק והמתכון הזה עם סעיף שידרוג בסוף המתכון. בואו להכין איתנו לחם מחבת וגם לשדרג אותו.
מצרכים:
קילו קמח
600 מל מים חמימים
200 מל שמן זית
10 גרם שמרים יבשים
30 גרם סוכר
10 גרם מלח
ממיסים את הסוכר במים, מוסיפים את השמרים ומניחים במקום חמים למשך עשר דקות. מוסיפים את המלח, השמן והקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד (הבצק צריך להיות דביק), ומניחים את הקערה בצד למשך חצי שעה.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מרדדים בעדינות עם הידיים וחותכים לארבע.
מחממים מחבת על להבה בינונית עם מעט שמן זית ומניחים את הבצק על המחבת. צורבים כחמש דקות עד להשחמה והופכים לצד השני.
לשדרוג: תמלאו אותו בגבינות!
תשמשו לפחות ב – 2 סוגי גבינות, אנחנו הוספנו גם בצל ירוק וזעתר טרי והסוד כאן הוא – לא להתקמצן על המילוי!!!
אחרי שמטגנים את הלחץ משני צדדיו מוציאים ואוכלים, וזהירות עם הכוויות בפה (: