קינוחים

דבשמלו

אוהד אומר שברגע שמכינים מרשמלו ביתי אין דרך חזרה. אנחנו מזהירים מראש, אם תכינו את המתכון הבא, לעולם לא תקנו יותר מרשמלו בסופר.

אנחנו בטוחים שאכלתם מרשמלו, אבל האם אכלתם דבשמלו? שתדעו דבש הוא סופר פוד, אז זה לא סתם קינוח, זה קינוח בריאות. גם זה מתכון מעולה לצליאקים וקינוח קליל שמתאים לפסח.

זה נראה שהכי קשה להכין מרשמלו, אבל האמת שההכנה שלו הכי פשוטה בעולם. יאללה קחו משהו מתוק. 🙂

מה צריך:
21 גרם גלטין
240 גרם מים (לחלק ל 120+120)
350 גרם סוכר
350 גרם דבש
אבקת סוכר
קורנפלור

מה עושים:
שמים בקערה 120 מים ואת הג'לטין ומערבבים היטב.
בסיר קטן שמים את שאר המים, הסוכר והדבש. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל עד לטמפרטורה של 110 מעלות.
מורידים מהאש ובעזרת בלנדר ידני מתחילים להקציף את המים והג'לטין.
מוסיפים בזילוף איטי את הנוזלים מהסיר ומקציפים על מהירות גבוהה כ-10 דקות עד לקבלת קצף סמיך ויציב.
משמנים נייר אפייה ומכניסים לתוך תבנית עמוקה, ובעזרת לקקן מעבירים את הקצף לתבנית. נותנים לו להתייצב כשעה, ומכסים בעזרת נייר אפייה משומן.
אחרי 24 שעות אפשר לחתוך את הדבשמלו לקוביות ולערבב אותן עם תערובת של אבקת סוכר וקורנפלור כדי שלא ידבקו.

בתיאבון!!

דבשמלו

Related Posts