אם בקרתם בקרנבל, אתם בוודאי זוכרים את הברד פודינג שלנו. מגיע בסוף אחרי שכבר הצלחנו להביס אתכם מרוב בשר! מתקתק, נימוח, עם קראנץ׳ למות!
אם טרם חוויתם את חווית הקרנבל, מהרררר לרכוש כרטיסים ולבוא עם בטן ריקה ורעב של גור אריות טיבטי.
בדרך כלל אנחנו לא משחררים סודות מדינה שמורים, אבל חשוב לנו שיהיה לכם קצת מתוק במציאות הנוכחית וגם בגלל יוקר המחייה, חבל לנו על כל פרוסת לחם או חלה שהולכת לפח והמתכון של הברד פודינג מושלם להכין ביום ראשון אם נשארה חלה משבת.
אז בלי עוד מילים מיותרות, קבלו מתכון לגרסא החלבית והטעימה למות של הברד פודינג של הקרנבל!
מצרכים:
750 גרם לחם חתוך לקוביות – חלות, בגטים, לחמניות, קרואסונים – הכל הולך.
750 מ"ל שמנת להקצפה
250 מ"ל מים
5 ביצים
150 גרם סוכר חום (+20 גרם לפזר מלמעלה)
תמצית וניל (אופציונלי)
שזיף אחד פרוס דק
נקטרינה אחת פרוסה דק
50 גרם חמאה
מערבבים בעדינות בקערה את הלחם, השמנת, הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת לחה מאוד, אבל שהלחם לא יתפרק לחלוטין.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומפזרים מלמעלה את הפירות החתוכים, את החמאה ואת הסוכר החום שנותר.
מכניסים לתנור על 240 מעלות למשך כרבע שעה, עד שהברד פודינג מתייצב והשכבה העליונה נעשית קריספית.
מוציאים מהתנור ואוכלים ממש בזהירות כי זה חם (:
אפשר ורצוי להוסיף כדור גלידה מלמעלה, בתאבון!