עם ינואר החורף מגיע בסערה והכי מנחם ונדרש בימים חורפיים כאלו זה מרק בצל.
אז אם תמיד חלמתם על מרק בצל צרפתי, מקורמל עם טעמים עמוקים, שיחמם אתכם ויתן לכם תחושה כאילו אתם בצרפת באיזה כפר נידח בחורף או שסתם חלמתם ורציתם תמיד להכין מרק בצל וחששתם משעות של קרמול? אז אנחנו פה כדי להסיר את החשש וללמד אתכם את המתכון הפשוט וטעים של מרק בצל.
מצרכים למרק בצל:
2 ק"ג בצל לבן קלוף
2 ליטר מים
200 גרם חמאה
חתכת פרמזן עם הקליפה
40 גרם מלח
30 גרם פלפל שחור גרוס
כוס מכובדת של יין לבן(כזו של סופ״ש…)
מחממים סיר רחב על להבה בינונית וממיסים בו את החמאה. ממשיכים להשחים אותה עד לצבע חום כהה ומוסיפים את הבצל. מערבבים היטב, מוסיפים מעט מים ומגרדים
את תחתית הסיר מהמשקעים. מכסים את הסיר וכל בערך 10 דקות מערבבים שוב, עד שהבצל כולו שחום ורך מאוד.
מוסיפים את המים, הקליפה של הפרמזן, מלח ופלפל שחור.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את היין ומבשלים עוד חצי שעה. מגישים עם פרמזן מגורר מלמעלה.
בתאבון!