המתכון הזה לגמרי מתאים לטבעונים/צמחונים שרוצים לעשות להכין משהו שיהיה כמו שניצל, קריספי מבחוץ ונמוח מבפנים. כמובן שזה לא רק לצמחונים, גם אחלה כנישנוש לצד בירה קרה או המבורגר.
נכון שמדובר בפטריות שטיגנו בטמפורה, אבל אתם מכירים את אוהד, הוא שידרג את המתכון עם אבקה שהוא בזק מעל הפטריות: שמרי בירה 🙂 כדי להגיע לקראנצ׳ פסיכי, יש טיפ מעולה שאוהד כתב לכם במתכון, שני שינויים קטנטנים בבלילה. אז תקראו את ההוראות ותשתפו עם מי שאתם אוהבים!

מה צריך:
חבילת פטריות צדף/יער
חבילת אבקת טמפורה
שמן זית
קרח
שמן לטיגון עמוק
שמרי בירה
מה עושים:
מפרידים את הפטריות לחתיכות בגודל ביס וקצת.
מכינים את הטמפורה לפי הוראות ההכנה שעל האריזה. מוסיפים מעט שמן זית לבלילה וממירים חלק מהנוזלים לקוביות קרח כדי לשמור על טמפרטורה קרה – שני הדברים האלה יגרמו לטמפורה להיות סופר קריספית.
מחממים שמן לטיגון לטמפרטורה של 180 מעלות, טובלים את הפטריות הבלילה ומטגנים. מוציאים, מפזרים מלמעלה אבקת שמרי בירה ואוכלים.
בתאבון!