Uncategorized

דלועים צלויים

ידעתם שדלעת זה אחד הירקות שהכי בריאים עבורנו?

ונראה שדווקא לא הרבה ישראלים בקטע שלה אז בואו תלמדו כמה דברים על דלעת:

דלעת מסייעת לתפקוד תקין של מערכת העיכול, בכוס אחת של דלעת יש בערך 3 גרם סיבים תזונתיים ודלעת מכילה ברזל! ומעבר לזה, דלעת זה פשוט ממש ממש טעים. אז בואו נכין מנת דלעת מיוחדת, טעימה ומזינה!

כמו שאתם יודעים, אנחנו ממש לא אוהבים לעבוד קשה או ללכלך הרבה כלים (זוכרים שאצלנו בקרנבל של בשר אוכלים עם הידיים?), לכן המתכון הזה סופר פשוט וסופר טעים ומנחם, אחלה מנה כשקר, כשחם, והצבע שלה יקנה את כולם. תדליקו את התנור ובואו נכין – דלועים צלויים!


מצרכים:
1 דלורית
1 דלעת יפנית
מייפל
פיסטוקים קלויים קצוצים
חמאת שקדים
מלח גס
שמן זית

חוצים את הדלועים ומרוקנים את הגרעינים. מניחים נייר אפייה על תבנית ומשמנים בנדיבות עם שמן זית. מניחים את הדלועים כשהקליפה למעלה וצולים בתנור על 180 מעלות למשך שעה. מכבים את התנור ומשאירים את הדלועים בפנים ל45 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומורידים את הקליפה. חותכים לקוביות גדולות ומתבלים בשמן זית, מלח גס, מייפל
וחמאת שקדים. מפזרים מלמעלה את הפיסטוקים ואוכלים
בתאבון!!!

Related Posts