ראש השנה וחגי תשרי מאחורינו ונכון בשר ראש מבשלים בעיקר בראש השנה, אבל מדובר בנתח שלא רגיל, שמכיל ג'לטין והוא מביא איתו טעמים חזקים וייחודיים.
בשר ראש יתאים למגוון רחב של תבשילים, הוא דורש בישול ארוך ולא מתאים לצלייה קצרה. הבישול הארוך הופך את הבשר לנימוח ומומלץ לשלב אותו עם עם רוטב טוב וירקות שיקחו מהטעמים והשומניות שלו.
מתנצלים הפעם לא מדובר במתכון מהיר, אלא מתכון של תבשיל שהוא חגיגה של טעמים עם נתח מיוחד, הוא לא חריף ולא עם חומוס אלא עם לוביה, בצל ירוק ורימונים! וגם אם לא בראש השנה, שתמיד נהיה לראש ולא לזנב ושיהיה לנו טעם ממש!
מצרכים:
קילו בשר ראש
צרור לוביה
2 עגבניות
צרור בצל ירוק
חצי לימון
רימון
מלח
שמן זית
פפריקה מעושנת
צ'ילי גרוס
הוראות הכנה:
מחממים סיר רחב על להבה בינונית עם שמן זית וצורבים בו את הבשר מכל הכיוונים. מוסיפים מים ומעט מלח ומבשלים כשעה וחצי, עד שהנוזלים מצטמצמים והבשר מתרכך.
מוציאים את הבשר ופורסים לפרוסות בעובי של כסנטימטר.
מתבלים את הנוזלים שנשארו בסיר במיץ לימון, מיץ רימון, פפריקה מעושנת ומעט צ'ילי גרוס. מוסיפים פנימה את העגבניות, הלוביה והבצל ומניחים מלמעלה את פרוסות הבשר.
מבשלים כחצי שעה, עד שהלוביה רכה אבל עדיין לא מתפרקת.
מערבבים היטב כדי שהרוטב יעטוף את הבשר וירקות ומגישים.
בתאבון!