בשר, הפקות מיוחדות, רטבים

חזה טלה עם עצמות

חשבתם שנשאיר אתכם ללא מתכונים לכבוד החג? מה פתאום.

תסמכו עלינו שלא נשאיר אתכם לבד במערכה, המתכון הבא הוא הצגה או מנה מרכזית לשולחן, שאפילו לדודה המקטרת לא יהיה מה להגיד, כי הפה שלה יהיה מלא בבשר.

בשביל המתכון הזה, אתם תצטרכו להכין את "לאבנה" בורגול הטבעוני שלנו. את המתכון אפשר לראות ממש כאן באינסטגרם! אל תוותרו עליו, אם אתם שומרים כשרות או רגישים ללקטוז. אם אתם לא- אפשר להשתמש בלאבנה רגיל.

מזגו לכם כוס יין ובואו נתחיל.

תצטרכו:
חזה טלה אחד עם עצמות
2 בצלים גדולים
2 תפוחי אדמה גדולים
ראש שום
סומק
"לאבנה" בורגול
שמן זית
מלח גס

מפרידים בעזרת סכין את הבשר מהעצמות *כמעט* עד הסוף, ואז את העצמות אחת אחת. זה לא הכרחי, אבל זה נראה ממש מרשים.
אפשר גם לתת לקצב לעשות את זה בשבילכם.
מתבלים את הבשר במלח וסומק ומניחים על הרשת של התנור.
חותכים את הירקות לקוביות גדולות, מתבלים בשמן זית ומעט מלח ומכניסים לתבנית אפייה.
מפעילים תנור בחום של 170 מעלות, מכניסים את תבנית האפייה עם הירקות ומעליה מניחים את הרשת עם הטלה- הרעיון הוא שהירקות יצרבו ויתבשלו במיצים של הטלה.
צולים למשך כשעה, עד שהטלה וירקות שחומים ויפים.
מעבירים ומסדרים בכלי יפה ומזלפים מעט מה"לאבנה" וטורפים!
בתיאבון!!!

חזה טלה עם עצמות

באינסטגרם מחכים לכם עוד מתכונים, בתיאבון וחג שמח!

 

Related Posts