נכון שהכי קל זה להזמין סושי? כי למי יש כוח להכין אותו? ניסיתם פעם לגלגל רולים של סושי? כי אין משהו מעצבן יותר!
וכמו שאתם יודעים אנחנו אוהבים לפשט ולהקליל ופחות נאמנים ל״מסורת״ ולחוקים, אנחנו אוהבים מתכונים סופר פשוטים וטעימים שהכי מפתיעים ואם אפשר גם להרוויח כמה נקודות אצל הילדים, בכלל עפנו.
מחכה לכם בונוס במתכון – נלמד אתכם איך להכין גם לא-טמאגו, רמת: אני יפני שעלה לארץ ומכין טאמגו למחייאתי.
אז בואו תכינו איתנו ״סושי-לא סושי״ שהוא בטעם של סושי אבל נטול גלגול וסיבוכים! ואנחנו מתנצלים מראש בפני כל היפנים שהולכים להתגרד מהמתכון 🙂
מצרכים:
לאורז:
100 גרם אורז עגול
200 מים
3 גרם מלח
10 חומץ
10 סוכר
ל-לא טמאגו:
2 ביצים
כף סויה
כף מירין
אצות קריספיות
100 גרם פילה נקי (סלמון או כל דג אחר שבא לכם)
גזר
מלפפון
מתחילים עם ה"לא טמאגו"- מערבבים את המרכיבים בקערה, מחממים מחבת משומנת על להבה נמוכה ויוצקים מעט מהבלילה. כשהביצים מתחילות להיקרש מגלגלים לצד אחד של המחבת ויוצקים עוד מהבלילה. מגלגלים שוב עד שמסיימים את כל הבלילה. מניחים בצד לקירור ואז חותכים.
שמים בסיר את כל המרכיבים של האורז ומבשלים כעשרים דקות על להבה נמוכה, עד שהנוזלים מצטמצמים והאורז מתרכך.
פורסים ניילון נצמד ומפזרים את האורז עליו בשכבה דקה.
כשהאורז מתקרר מניחים מעליו את דפי האצה וחותכים לפי הגודל שרוצים.
פורסים את הגזר והמלפפון לרצועות דקות (אפשר גם עם קולפן).
את הדג פורסים לפרוסות דקות או שקוצצים עם מעט מיץ לימון ומלח.
הופכים את האצה והאורז על צלחת כשהצד של האורז למעלה ומניחים קצת מהירקות, מה"לא טמאגו" ומהדג.
והנה, יש לכם "לא סושי" קל, טעים ופשוט!!!