זוכרים שלמדנו להכין שמן נענע, נכון? אם לא, כנסו לכאן לראות את המתכון לשמן נענע. הוא סופר פשוט ואתם תצטרכו אותו כדי בשביל המתכון הזה.
אתם מכירים אותנו ויודעים שלא מדובר במקבץ ירקות עטופים בדף אורז, הקסם הוא ברוטב המיוחד של אוהד, שאחד הרכיבים שלו הוא השמן נענע. אנחנו קוראים לו: רוטב ירוק מטריף!
המתכון הזה מהיר וקל להכנה, כשרוצים לפנק אורחים שפתאום באו או לארגן נישנוש קל וטעים, בימים חמים של הקיץ, שמתחשק אוכל שלא יכביד על הבטן.
לרוטב:
כף ג'ינג'ר קצוץ
כף בצל ירוק קצוץ
חצי כף למון גראס קצוץ
3 כפות שמן נענע
3 כפות סויה
2 כפות חומץ אורז
1 כף מירין
ופשוט מערבבים הכל טוב טוב ביחד.
מצרכים לספרינג רולז:
דפי אורז
250 גרם נתח קצבים דק
1 אבוקדו בשל
1/2 בצל סגול פרוס דק
100 גרם מנגו בוסר/החלק הלבן של האבטיח
חופן של עלי תבלין- בזיליקום, נענע, כוסברה, פטרוזיליה
צורבים על מחבת חמה את נתח הקצבים למשך כשתי דקות מכל צד ומקררים.
פורסים דק את הבצל, האבוקדו והמנגו.
מסדרים את כל המרכיבים על מגש ומתחילים להרכיב את הספרינג רולז:
מרטיבים דף אורז ומניחים על קרש/צלחת. מסדרים בשורה את כל המרכיבים ומקפלים עליהם את הצדדים.
מגלגלים ומהדקים את דף האורז. מניחים על צלחת משומנת קלות.
כשמסיימים להרכיב את כל הספרינג רולז טובלים אותם ברוטב ואוכלים, בתאבון!