רטבים

שקשוקה עם חלמונים רכים

הידעתם ששקשוקה הומצאה כאוכל שאריות? רוטב שנשאר מתבשיל דגים או בשר מאתמול ובכדי להעשיר אותו בחלבון הוסיפו לו ביצים.

שקשוקה זה אוכל פשוט ומזין לארוחת בוקר או ערב והמאכל הכי נפוץ בכל בית ישראלי אבל כמעט כולם הורגים את החלמונים עם בישול יתר. אז אנחנו בקרנבל של בשר אוהבים חלמונים רכים ולכן אוהד הכין לכם מתכון מושלם עם הסבר איך להשאיר את החלמונים רכים וטעימים, מתפוצצים ונוזליים, כמו שביצה צריכה להיות.


מצרכים:
בצל אחד
חמש עגבניות
שתי שיני שום
צ'ילי אדום אחד
חצי קופסה עגבניות מרוסקות
שתי ביצים
כמון
פפריקה מעושנת
מלח
שמן זית

הוראות הכנה:
חורצים את העגבניות וחולטים במים רותחים שתי דקות. מעבירים למי קרח ומקלפים (זה לא קריטי, אבל שקשוקה עם קליפות של עגבניה זה מבאס).
קוצצים את הבצל, השום הצ'ילי והעגבניות.
מחממים מחבת עם שמן זית על להבה בינונית ומכניסים אליה את השום, ברגע שהוא משחים מוסיפים את הבצל ומערבבים, כשהבצל מתחיל להשחים מוסיפים את הצ'ילי והעגבניות.
מבשלים ומערבבים עד שהנוזלים מצטמצמים כמעט לגמרי.
מוסיפים מעט מים ומגרדים את תחתית המחבת (איפה שהצטברו כל הטעמים) ומתבלים במלח, כמון ופפריקה מעושנת. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים.
מבשלים עד לצמצום של הנוזלים (כשיש בועות קטנות והרוטב סמיך).
מפרידים את החלבונים מהחלמונים ובעזרת כף יוצרים שני שקעים בשקשוקה. מכניסים את החלבונים לשקעים ומבשלים כחמש דקות, עד שהחלבון כמעט יציב. מוסיפים את החלבונים מלמעלה ומבשלים עוד כדקה.
בתיאבון (:

שקשוקה חלמונים רכים

 

Related Posts