בשר

לחם קופים של הקרנבל

כל מי קרנבליסט מקצועי, כלומר מי שהיה לפחות פעמיים בקרנבל של בשר, מכיר את המנה הזו. היא הקלאסיקה של הקרנבל ואחד הביסים הכי אהובים על הלקוחות שלנו.

ואם לא היה לחם קופים כשהייתם אצלנו אז תזמינו כרטיסים לקרנבל בדחיפות כדי שתזכו לטעום את הקסם הזה שנראה תמים אבל הוא הכי לא.

חשוב לנו שתדעו שאנחנו עדיין לא מעודדים לאכול פחימות ריקות כמו לחם, בגלל זה לחם קופים הוא לא לחם שקופים אוכלים, אלא לחם ממולא בשר(ואם בא לכם לדעת למה קוראים לו לחם קופים, כנסו לריל שבו הדגמנו את זה). אנחנו תמיד בעד לפרגן אז החלטנו שהגיע הזמן לצלם ולשתף את המתכון המושלם שלו, כי אפשר ממש בקלות להכין אותו בבית בסיר ג׳חנון!


לחם קופים:
מצרכים: 1 ק״ג קמח.
100 מ״ל שמן זית
30 גרם סוכר
10 גרם מלח דק
10 גרם שמרים
600 מ״ל מים פושרים
1 ק״ג בשר זנב שור מבושל(ראו מתכון ב״ספר של אדמה״)
100 מ״ל שמן זית לשימון.
(בסרטון הכנו רבע כמות)

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצרים בצק,
מכסים ונותנים לו לתפוח כשעה עד שהוא יכפיל את גודלו ואז מפילים את הבצק, מעבירים למשטח מקומח ומרדדים אותו לעובי של 1 ס״מ.
מחלקים את הבשר לחתיכות בגודל כף, ומניחים מעל הבצק במרווחים שווים. בעזרת סכין חותכים את הבצק לקוביות סוגרים את הבצק מעל הבשר ומהדקים בצורת כדור.
משמנים את הכדורים ומסדרים בסיר ג׳חנון ששמנו בו נייר אפייה ושימנו היטב ונותנים להם עוד התפחה של חצי שעה. אופים על חום 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהם מזהיבים ואז טורפים!

לחם קופים

Related Posts